Fem saker om tandimplantat som du behöver veta

Borta är de dagar då den enda behandlingen som ersatte saknade tänder var de borttagbara proteserna. Traditionella proteser var inte bara obekväma att bära men också svåra att underhålla och såg inte ut som naturliga tänder. Idag har vi tandimplantat som är mycket bättre än proteser när det gäller komfort, utseende och enkel underhåll.

Ett tandimplantat är en konstgjord tand som vanligtvis är gjord av titanmetall för att ersätta en saknad tand. Implantatet är utformat för att ge adekvat stöd till en tandprotes som krona, protes eller bro. Implantat integreras i käftbenet och fungerar som roten till den saknade tand.

Dentalimplanter har blivit framgångsrika
Tandimplantat har en imponerande hög framgångsgrad. De flesta människor som har ett tandimplantat upplever inte några komplikationer under behandlingen. Det är emellertid viktigt att förstå att framgångsnivån beror på patientens muntliga hälsa. Forskning visar att 95% av patienterna som har haft tandimplantat har lyckats.

Implantater är naturligare än proteser
Om du letar efter en tandbytesprocess som kommer att ha ett naturligt utseende och känsla, så är det det. Barrie tandimplantat ser ut som riktiga tänder. De är också mycket bekväma. Dentalexperter brukar anpassa implantatet så att det ser ut som bärarens naturliga tänder. Den försvunna tanden klonas perfekt i ett implantat så att det är svårt att skilja mellan de riktiga tänderna och implantaten när proceduren är klar.

Förbättra din förmåga att tugga mat
Med ett tandimplantat kan Barrie hjälpa dig att njuta av tugga mat. Till skillnad från proteser, som flyttar eller glider ur platsen när du börjar tugga, integreras implantat i käftbenet, så att du kan tugga maten bekvämt utan att behöva oroa dig för smärta eller obehag. Du kan applicera kraft på tanden när du biter precis som du normalt skulle göra med dina naturliga tänder. De flesta traditionella proteser kommer inte att tillåta detta vilket gör implantat ett bra val.

Implantat är utformade för att ersätta inte bara krondelen av en saknad tand men hela vägen från rötterna. Många tandprocedurer för att ersätta saknade tänder är huvudsakligen inriktade på kronan. Dentalimplantaten är dock utformade för att arbeta på tanden från de områden som inte ses, rötterna, för att ge en långsiktig lösning på din saknade tand. När rötterna på dina saknade tänder ersätts av implantatet trickar det på käftbenet för att tro att en riktig tand är närvarande och detta uppmuntrar till att ny vävnad växer i området, vilket skapar en starkare och naturligare bindning mellan implantatet och käftbenet.

Med ett tandimplantat behöver du inte oroa dig för de omgivande tänderna. Det här alternativet för tandbyte säkerställer att intilliggande tänder inte påverkas på något sätt. Implantatet tillåter tandläkaren att placera en bro eller krona på toppen så att de andra friska tänderna inte lider.